logo

Çekim Teknikleri – 1

Işıklı Boyama Tekniği: Fotoğraf makinesi tripod üzerine sabitlenir. Bulb modunda pozlandırma gerçekleştirilir. Ortalama diyaframlar olan 8-11 diyafram değerleri çekim için uygun olacaktır. Iso hassasiyeti 100-200 iso aralığında sabitlenir. Fotoğrafı çekilecek olan konuya mutlaka manuel netlik yapılmalıdır.

Tüm ayarlar yapıldıktan sonra ortam tamamen ışıktan izole hale getirilir ve pozlandırma başlatılır. El feneri ve renkli jelatinler yardımıyla kadraj içerisinde istenilen bölgeler istenen renkte aydınlatılır. Çekim esnasında aydınlatma yapan kişi sürekli hareket halinde olmalıdır ve aynı noktaya birden fazla kez ışık düşürülmemelidir.

Işıklı Sıvama Yöntemi: Işıklı boyama tekniği ile çok benzerdir. Bu teknikte el feneri yerine harici tepe flaşı kullanılır.

Fizyogram: Fizyogram yöntemi iki şekilde yapılır.

1- Fotoğraf makinesi sabitlenir, ışık kaynakları hareket ettirilerek ışık izlenimi fotoğrafa yansıtılır.

2- Işık kaynakları sabittir. Fotoğraf makinesi hareket ettirilerek ışık izlenimi fotoğrafa yansıtılır.

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir